Drochia

7 bărbați din Drochia, reținuți pentru trafic de droguri. Acestea valorează peste 2 milioane de lei

Un grup de persoane format din 7 indivizi, originari din r-nul Drochia, cu vârstele cuprinse între 17 și 41 de ani, care au pus în aplicare o schema de introducere a drogurilor pe teritoriul unui penitenciar, au fost identificați și reținuți, în rezultatul colaborării comune a ofițerilor de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica și ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău a IGP, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Botanica și angajații penitenciarului Lipcani.

Aceștia, pe parcursul a două luni, au documentat activitatea infracțională a grupului de suspecți, care se ocupau cu dobândirea drogurilor, camuflarea, și introducerea acestora în Penitenciar, activitate coordonată de un deținut din interiorul penitenciarului.

În această perioadă forţele de ordine au acumulat probe concludente și au stabilit că, fiecare din membrii grupului avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori atât la domiciliile figuranților, cât și în automobilele acestora, au fost depistate și ridicate droguri de tip ,,Marijuana” cu masa totală de 15 kg, telefoane mobile utilizate în scopul săvârşirii infracţiunii, carduri bancare, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor.

Concomitent cu perchezițiile efectuate, angajatii penitenciarului au dispus efectuarea percheziției în celula deținutului, la care a fost depistat și ridicat un telefon mobil cu ajutorul căruia ultimul organiza introducerea drogurilor în penitenciar.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 2 250 000 lei, acestea au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Indivizii au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, iar conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor.

Articole asemănătoare

Incendiu la Drochia! O locomotivă de pe ruta Ocnița-Bălți a luat foc

Anna Casian-Musteață

Un bărbat din Drochia, reținut pentru că a cerut 600 de euro pentru un permis de conducere

Anna Casian-Musteață

O femeie din raionul Drochia a dispărut fără urmă. Rudele cer ajutor

Redacția Regional
Se încarcă....