#Coronavirus Râșcani

5 membri ai unei familii din Rîșcani, infectaţi cu COVID-19

Două cazuri noi de infectare cu COVID-19 în raionul Rîșcani. Informația a fost confirmată de președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru.

Este vorba de părinţii unuia din cei doi cetăţeni infectaţi, reveniți din Franța. În ciuda regulilor de autoizolare, tinerii recent întorși în țară au participat la o petrecere, alături de încă 16 persoane. La momentul actual, toți cei prezenți la petrecere sunt în carantină, monitorizați de către medicul de familie, scrie nordnews.md.

Mai mult, Vasile Secrieru informează că și șoferul microbozului cu care aceștia au venit de la aeroportul din Chișinău a fost diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul este originar din Trușeni, sat-reședință de comună din sectorul Buiucani, municipiul Chișinău.

Astfel, în raionul Rîșcani sunt confirmate 5 cazuri de infecție cu coronavirusul de tip nou: cuplul revenit din Franța, fetița lor de 8 ani și părinții unuia din membrii familiei, cu vârsta în jur de 52 de ani.

Totodată, în cadrul briefing-ului din această seară, ministra Viorica Dumbrăveanu a anunțat că la moment, în Republica Moldova sunt confirmate 24 cazuri noi de infecție cu COVID-19. Din numărul total, 3 cazuri sunt de import (Marea Britanie, Germania), și 21 cazuri de transmitere locală: Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ialoveni, Ștefan Vodă, Strășeni. Astfel, numărul total al celor infecțati cu virusul de tip nou COVID-19 a ajuns la 149.

Articole asemănătoare

ULTIMA ORĂ! 264 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

Svetlana Gabură

VIDEO: Mesaje transmise de către medicii care luptă în prima linie împotriva COVID-19 persoanelor care nu cred în coronavirus

Redacția Regional

Un șofer de ambulanță din Chișinău, a decedat din cauza coronavirusului

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....