Social Strășeni

5 căpriori au fost uciși în Rezervația Naturală „Codrii”. Braconierii au fost amendați!

În urma raidurilor organizate de personalul serviciului silvic al Rezervației Naturale „Codrii”, pe timp de noapte, în apropierea drumului național Lozova-Ciuciuleni, au fost observate urme pe zăpadă la liziera pădurii. După examinarea urmelor, au fost identificate 5 cadavre de căprior acoperite cu zăpadă, scrie provincial.md.

Ca urmare a fost apelat serviciul de urgență 112, la fața locului deplasându-se grupa operativă a Inspectoratul de Poliție Strășeni, constatându-se prezența a celor 5 exemplare de căprior, dintre care 2 masculi și 3 femele cu vârste cuprinse între 1,5 – 4 ani, cu leziuni și plăgi cauzate de arme de vînătoare. Cazul dat a fost documentat de către colaboratorii IP Strășeni, fiind pornită o cauză penală.

Tot în această perioadă, în noaptea de 27.01.2019-28.01.2019, în cadrul raidurilor efectuate pe timp de noapte de către angajații Rezervației Naturale „Codriiˮ a fost observată o mașină suspectă pe traseul național Lozova-Ciuciuleni. În momentul stopării automobilului la pasageri a fost observat o lanternă și o arma de vînătoare de model IZH 27, calibrul 12. În ajutorul angajaților rezervației a intervenit echipajul Poliției de patrulare, pînă la venirea grupei operative a IP Strășeni. Conform art. 361 alin. 1 a Codului Contravențional pentru „Încălcarea regulilor de deţinere, port şi transport al armei individuale şi a muniţiilor aferenteˮ, a fost întocmit proces verbal fiind aplicată o amendă în mărime de 10 unități convenționale.

Totodată, celor trei persoane le-au fost întocmite procese verbale de către reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului în baza art.128 alin.2, pentru „Vînătoarea fără autorizaţie (licenţă), fără carnet de vînător sau fără autorizaţie de deţinere, portarmă şi de folosire a armei de vînătoare, depăşirea normelor stabilite de recoltare a vînatului, precum şi vînătoarea în locurile interzise şi în perioadele de prohibiţie, folosirea armelor, uneltelor şi metodelor interziseˮ, fiind aplicate amenzi în mărime de 60 unități convenționale.

În această ordine de idei, Agenția „Moldsilva” vine cu un apel către populație, în cazul depistării unor acțiuni suspecte să apeleze la 112 sau linia fierbinte a Agenției „Moldsilvaˮ 0 22 211- 311.

Sursa – Provincial.md

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....