4 viori nedeclarate, descoperite în bagajele unui moldovean la vama Leușeni

Funcționarii vamali de la Leușeni au depistat patru viori nedeclarate, trei dintre care erau transportate în huse pe care pot fi citite inscripțiile „Antonius Stradivarius Fecit Anno 1705”, „The Maidstone”, „Meisten-geige geb. 1824”. Viorile au fost descoperite în bagajele personale ale unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani.

Cazul a fost înregistrat astăzi, 13 ianuarie a.c., la intrare în țară prin postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat pentru controlul de specialitate un microbuz ce efectua cursa ocazională Marea Britanie – Republica Moldova.

În cadrul verificărilor, unul dintre pasagerii microbuzului a declarat verbal că transportă două viori, ce nu erau marcate prin inscripții distinctive. Totuși în cadrul unui control fizic amănunțit, vameșii au depistat alte patru instrumente muzicale, pe care bărbatul intenționa să le introducă în țară prin eschivarea de la controlul vamal.

La solicitarea angajaților Serviciului Vamal, conaționalul nu a putut prezenta acte care să dovedească proveniența sau valoarea instrumentelor.În rezultat, cele patru viori au fost ridicate, iar cazul este cercetat sub toate aspectele legale pentru stabilirea autenticității obiectelor și elucidării tuturor circumstanțelor.

Previous Post

Moldovagaz a achitat în totalitate datoria către Gazprom pentru luna decembrie

Next Post

Droguri în valoare de peste 2 milioane lei, depistate la un tânăr din Ocnița

Related Posts
Total
1
Share