35 de ani de la catastrofa de la Cernobîl. Care este ÎNDEMNUL Mitropoliei Moldovei

Anna Casian-Musteață

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove vine cu un îndemn la rugăciune pentru credincioșii drept-măritori care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobîl.

La 26 aprilie se împlinesc 35 de ani de la acest tragic eveniment care a curmat mii de vieți, iar până astăzi suferă familiile celor care au participat la lichidarea acestei catastrofe. Astfel, pentru această dată comemorativă AO ”Societatea Cernobîl din Moldova” va organiza mai multe manifestații atât la Complexul sculptural dedicat victimelor catastrofei din capitală, cât și în alte centre raionale din republică.

Slujitorii și nevoitorii din cuprinsul Mitropoliei sunt rugați să înalțe în această zi sfinte rugăciuni atât pentru odihna celor care deja au trecut la Domnul, cât și pentru cei care suferă în urma acestei catastrofe.

La lichidarea consecinţelor acestei catastrofe au participat circa 3500 de cetăţeni ai Republicii Moldova, iar conform datelor din 1 martie 2021 au decedat 1042 de participanți. Din cei 1843 aflați în viață, 1794 sunt invalizi.

Previous Post

Azi începe Săptămâna Patimilor. Iată ce trebuie să știi despre această perioadă!

Next Post

În doar 3 luni, în țară s-au produs 204 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor

Related Posts
Total
7
Share