Social

1050 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare-fotoliu noi

1050 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare-fotoliu noi

1050 de persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare fotoliu noi. Acestea sunt o donație în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, din partea organizației de binefacere “LDS Charities.Inc”, Statele Unite ale Americii (SUA) și cu sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La fel, organizația va oferi și 360 cîrje antibraț, 480 cîrje, 140 premergătoare și 120 de suporturi anti-basculant. Toate cărucioarele vor fi repartizate beneficiarilor conform listelor prezentate de Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR).

În perioada 14-16 mai curent, 26 de tehnicieni și terapeuți au fost instruiți de medici din SUA în procesul de evaluare, ansamblare și ajustare a cărucioarelor fotoliu pentru fiecare solicitant individual. 

Prezentă la evenimentul de repartizare a cărucioarelor fotoliu, secretarul de stat Viorica Dumbrăveanu a menționat că ministerul susține proiectele organizațiilor neguvernamentale care se implică activ în asigurarea  integrării persoanelor cu dizabilități în societate.

Menționăm că în anul 2019, Guvernul a  alocat 3,5 mln. lei pentru procurarea cărucioarelor de către  CREPOR. 

Conform datelor CREPOR, circa 1010 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt în lista de așteptare pentru a fi asigurați cu cărucioare fotolii rulante.

Articole asemănătoare

Incident grav în satul Hulboaca. Un taximetrist a fost agresat și tăiat cu cuțitul de doi tineri

Redacția Regional

VESTE TRISTĂ. Scriitoarea și jurnalista Valentina Tăzlăuanu s-a stins din viață

Redacția Regional

IMPORTANT pentru moldovenii cu cetățenie română! Alocațiile pentru copii se vor dubla

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....