10 persoane s-au intoxicat cu medicamente în doar 48 de ore. Printre acestea, și doi copii

Anna Casian-Musteață

De la începutul săptămânii, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 23 de solicitări pe motivul urgențelor toxice. În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie au fost înregistrate 10 intoxicații cu medicamente, dintre care 2 cazuri la copii. Vârstele pacienților fiind cuprinse între 1 și 82 de ani.

De asemenea, au fost înregistrate 3 cazuri de intoxicație cu medicamente cu scop de suicid. Victimele au vârstele cuprinse între 24 și 51 de ani și sunt din raioanele Cahul, Fălești și Strășeni. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical și au transportat persoanele la spital.

Totodată, pe 30 noiembrie a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru o femeie de 72 de ani din raionul Briceni, care a suportat un șoc anafilactic după administrarea unor medicamente. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost transportată la spital pentru tratament corespunzător.

Menționăm faptul că în ultimele 48 de ore, 4442 de persoane cu diverse maladii au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. În instituțiile spitalicești din țară au fost transportați 1549 pacienți pentru investigații și tratament.

Previous Post

Primăria Chișinău: Procesul educațional în instituțiile de învățământ va fi desfășurat în continuare conform modelului selectat la începutul anului de studiu

Next Post

A fost vandalizată expoziția foto dedicată medicilor, amplasată pe str. A. Pușkin

Related Posts
Total
5
Share