Politică

10 ani de la evenimentele din 7 aprilie. Iată care este mesajul Președintelui Igor Dodon!

10 ani de la evenimentele din 7 aprilie. Iată care este mesajul Președintelui Igor Dodon!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat astăzi un mesaj cu prilejul împlinirii a 10 ani de la evenimentelele din 7aprilie 2009, în care a menționat urmatoarele:

”10 ani grei au trecut de la acea tentativă de lovitură de stat, cînd a fost scrisă una din paginile negre din istoria recentă a Republicii Moldova.

Acea declanșare a urii și a frustrării din partea perdanților politici a dus la distrugerea instituțiilor de stat, la profanarea simbolurilor țării, la haos la scară națională și la promovarea unei generații de politicieni care au reușit să compromită însuși conceptul de democrație în Republica Moldova.

Îi întreb pe concetățenii noștri, pe tineri, pe toți cei care sincer au ieșit în stradă, au protestat în speranța că lucrurile se vor schimba spre bine și au adus dreapta la guvernare:

Sunteți mulțumiți de rezultat? S-a transformat Moldova într-un loc de trai mai bun?

Vă place că după 2009 s-a furat miliardul din sistemul bancar, că oamenii sunt cuprinși de deznădejde, că au plecat sute de mii de moldoveni, că satele sunt depopulate și distruse, că s-a înrădăcinat și mai tare corupția, că aveți o clasă politică de care vă e rușine, care s-a compromis într-un hal fără de hal, iar idealurile voastre au fost călcate în picioare de politicienii care v-au folosit atunci și au venit la guvernare?

Consider că un alt 7 aprilie, rușinos și fără sens, nu trebuie să se mai repete. E o lecție dură pentru noi toți. Și, în general, consider că a trecut vremea de aruncat pietre. E vremea de adunat pietre pentru a zidi, pentru a edifica, pentru a crea un viitor mai bun pentru această țară, pentru întreaga societate.

După zece ani de la 7 aprilie, e timpul să întoarcem o nouă pagină politică în istoria Republicii Moldova. Una mai luminoasă, mai optimistă, mai plină de speranță, scrisă cu mai multă responsabilitate și grijă de oameni. Și așa vom face, cu înțelepciune și cumpătare în decizii și acțiuni.”

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....