fbpx
Social

1 octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Care este mesajul lui Igor Dodon

Anual, la data de 1 octombrie, la nivel mondial este marcată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb „Cine n-are bătrâni să-și cumpere”.

„Societățile trebuie să asigure creșterea calității vieții pentru persoanele în vârstă și respectarea drepturilor lor, pentru a putea trăi în demnitate. Acest lucru este cu atât mai important în timpul crizei financiare. Sunt necesare sisteme de securitate socială puternice care să furnizeze servicii, să asigure un standard adecvat de viață și care să promoveze solidaritatea între generații”, subliniază reprezentanta ONU.

Azi și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj pentru persoanele vârstnice din țara noastră:

Este sărbătoarea care aduce un omagiu celor care, de-a lungul unei întregi vieți de om, au construit societăți și au contribuit la dezvoltarea acestora.

Secole la rând, părinții, bunicii și străbunicii noștri au păstrat și ne-au transmis neprețuitele comori – graiul matern și cultura, meșteșugurile și îndeletnicirile, tradițiile și valorile morale. Iar nouă, copii ai neamului, nu ne rămâne decât să le fim recunoscători pentru toate câte au realizat, pentru înțelepciunea și generozitatea spirituală, pentru răbdarea și blândețea cu care s-au proslăvit și continuă s-o facă.

Țin să Vă dau asigurări, dragii noștri părinți, bunici și străbunici, că voi depune toate eforturile pentru ca Dumneavoastră să Vă bucurați de o bătrânețe liniștită, astfel încât nu numai de sărbători, ci și în fiecare zi să fiți respectați și apreciați. Voi continua să vin cu soluții concrete care să Vă îmbunătățească traiul și calitatea vieții.În această zi de însemnătate, Vă urez multă sănătate, liniște sufletească, putere de spirit. Să Vă bucurați cât mai mult de dragostea și prezența celor dragi.

Să trăiți mulți ani fericiți!

Articole asemănătoare

Pompierii avertizează: Verificați sobele înainte de a aprinde focul în ele!

Anna Casian-Musteață

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (19-20 octombrie 2020)

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore: 12736 de persoane au traversat granița

Redacția Regional
Se încarcă....