fbpx
Lifestyle

1 aprilie – De unde vine tradiția păcălelilor

1 aprilie – De unde vine tradiția păcălelilor

ZIUA PĂCĂLELILOR. În fiecare an, de 1 Aprilie, toată lumea este pusă pe soții și încearcă să îi păcălească pe cei cunoscuți. V-ați întrebat vreodată de unde a venit acest obicei și care sunt originile lui?

ZIUA PĂCĂLELILOR. Originea sărbătoririi Zilei Păcălelilor ar fi undeva în Evul Mediu și are două explicații, potrivit Știrilekanald.ro. Una este legată de Sfântul Sisoe, un pustnic egiptean ce era prieten cu Antonie cel mare și de fiecare dată obișnuia să îl păcălească pe acesta în preajma zilei de 1 Aprilie. Printre glumele preferate ale Sfântului Sisoe ar fi fost cea în care îi spunea lui Antonie că l-a văzut pe diavol urinând în strachina lui cu mâncare sau momentele în care se prefăcea că învia morți.

ZIUA PĂCĂLELILOR. O altă explicație este legată de Sfântul Fesbuchie, ce locuia în apropierea unui iaz și mereu scufunda niște busteni în el, apoi, la începutul lui aprilie, chema oamenii acolo și le arăta cum poate el să meargă pe apă, la fel ca Iisus Hristos.

ZIUA PĂCĂLELILOR. Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor în Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Germania, Franța și Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Câte ore trebuie să dormi în funcţie de vârstă pentru a-ţi proteja sănătatea

Redacția Regional

7 cauze ale sforăitului și cum scapi de acesta

Redacția Regional

ATENȚIE! Ce se întâmplă, de fapt, dacă mănânci pepenele cu tot cu sâmburi

Redacția Regional
Se încarcă....